Palautukset

Tuotteillamme on 14 vuorokauden palautusoikeus alkaen tuotteen vastaanottopäivästä. Yritysasiakkailla ei ole palautusoikeuta.

Jos haluatte palauttaa tuotteen, otathan ensin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen info@siemenet.net.

Mikäli palaututat kirjeenä lähetyt tuotteet, ilmoita asiasta meille ja lähetä tuotteet takaisin kirjeenä, johon olet hankkinut itse postimerkin.  Hyvityksessä huomioimme myös palautuksen postikulut.

Paketin kohdalla toimi samoin. Lähetä tuotteet tai osa niistä pakettina, ja maksa itse postimaksu.  Huomioimme maksamasi postikulut hyvityksessä

Palautettavan tuotteen tulee olla uutta vastaavassa kunnossa ja se tulee lähettää takaisin alkuperäisessä pakkauksessa. Tuotteen tulee olla hyvin pakattuna ja asiakas on vastuussa huonosti paketoidun tuotteen rikkoutumisesta tai katoamisesta. Palautus on asiakkaan vastuulla.

Tuoteen paketti tulee aina avata varoen ja pakkausta vaurioittamatta. Paketin sisältö tulee aina tarkastaa osalistasta ennen tuotteen käyttöönottoa. Jos toimituksesta puuttuu osia, tulee puuttuvista osista reklamoida ennen tuotteen mahdollista kokoamista.

Jos tuotteessa on vikaa, pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostitse asiakaspalveluun osoitteeseen info@siemenet.net ja ottamaan viallisesta / vahingoittuneesta osasta kuvan ja liittämään sen sähköpostiviestiin. Jos lähetyksestä puuttuu jotain.  Kaikissa tapauksissa pyrimme korjaamaan virheen.

Palautuksen käsittely kestää muutaman päivän. Palautetut tuotteet tarkastetaan, jonka jälkeen palautamme rahat tilillesi. Saat ilmoituksen sähköpostiisi kun palautuksesi on käsitelty. Jos et ole saanut mitään ilmoitusta tämän ajan sisällä, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme . Rahanpalautukset teemme käyttämämme maksunvälittäjän kautta (Chekout Finland).

Mikäli asiakas kieltäytyy vastaanottamasta tuotetta tai jättää tuotteen noutamatta, tuote palautuu varastollemme. Tätä ei pidetä ehtojen mukaisena palautuksena ja pidätämme oikeuden periä palautumisesta ja mahdollisesta uudelleen lähettämisestä aiheutuvat kulut asiakkaalta.

Jos palautat tuotteen, muista ottaa Postista kuitti palautuksesta ja säilytä sitä, kunnes palautuksesi on hyväksytty. Kuittia saatetaan tarvita ongelmatilanteissa